Preskocit navigáciu

Spoločný výcvik odstreľovačov - „Winter Sniping 2023“


Spoločný výcvik odstreľovačov - „Winter Sniping 2023“

V dňoch 4. – 8. decembra 2023 sa na základe plánu bilaterálnej spolupráce v gescii oddelenia špeciálneho výcviku, Odboru výcviku a kynológie Vlkanová - Hronsek uskutočnil spoločný výcvik odstreľovačov „Winter Sniping 2023“, ktorého sa zúčastnili odstreľovači oddelenia špecializovaných policajných operácií Vojenskej polície Slovenskej republiky, odstreľovači Pohotovostného oddelenia Prostějov Vojenskej polície Českej republiky a príslušník Centra výcviku Lešť.

Prvá etapa výcviku bola vykonaná v priestoroch VTSÚ Záhorie, kde boli pre príslušníkov výcviku pripravené strelecké úlohy na stredné vzdialenosti do 700 metrov. Druhá etapa výcviku bola vykonaná v Centre výcviku Lešť a bola zameraná na streľbu v zastavaných oblastiach v denných podmienkach ale aj za zníženej viditeľnosti v noci. Pri streleckých cvičeniach sa preverila rýchla identifikácia cieľa, streľba na stacionárne a pohyblivé ciele. Strelecké cvičenia vykonávané v noci boli zamerané na pozitívnu identifikáciu určeného cieľa. Počas plnenia nočných streleckých úloh si príslušníci výcviku zdokonalili identifikáciu, streľbu na viac cieľov a vplyvom počasia si mohli vyskúšať streľbu počas hustého sneženia, ktorá bola pre malú viditeľnosť o to zložitejšia.

Neoddeliteľnou súčasťou výcviku odstreľovača je aj problematika „CQB“, kde musia všetci cvičiaci pôsobiť ako jeden tím, ktorý má na vykonanie stanovenej úlohy obmedzený čas. V tomto prípade sa pozitívne ukázala profesionalita a vycvičenosť všetkých cvičiacich, ktorí predmetnú úlohu splnili bez nedostatkov.


Spoločný výcvik odstreľovačov - „Winter Sniping 2023“Spoločný výcvik odstreľovačov - „Winter Sniping 2023“Spoločný výcvik odstreľovačov - „Winter Sniping 2023“Spoločný výcvik odstreľovačov - „Winter Sniping 2023“

Autor: Vojenská polícia , Foto: Vojenská polícia - Dátum: 12.12.2023
Čítanosť: 1487
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share