Preskocit navigáciu

Generál Bulík ocenil prácu vojenských policajtov v Afganistane


Generál Bulík ocenil prácu vojenských policajtov v Afganistane

Za vzorné plnenie úloh v operácii ISAF ocenil náčelník generálneho štábu OS SR generál Ľubomír Bulík príslušníkov Vojenskej polície MO SR nasadených v Afganistane pamätnými plaketami.



Ocenenie si prevzali 22. novembra 2011 z rúk veliteľa slovenského kontingentu podplukovníka Štefana Acsaia traja vojenskí policajti pôsobiaci v štruktúrach IMP (International Military Police) a príslušník vojenskej polície pôsobiaci v Národnom podpornom prvku NSE SLOVCON , ktorí pôsobia na základni KAF Kandahár.



Slávnostný nástup, pri ktorom si vojenskí policajti prevzali ocenenie, sa konal pri príležitosti udelenia medailí NATO Non-Article-5 príslušníkom veliteľstva a Národného podporného prvku 16. slovenského kontingentu v operácii ISAF v Afganistane. Úlohou príslušníkov Vojenskej polície je podieľať sa na úlohách policajného zabezpečenia jednotiek nachádzajúcich sa v priestore operácie ISAF Afganistan. Medzi ocenenými je aj kynológ, ktorý zodpovedá za kontrolu prítomnosti výbušných materiálov. Spolu s ním sú v operácii aj dvaja špeciálne vycvičení psi Jony a Brit.





Autor: mjr. Milan Vanga , Foto: Peter Poldruhák - Dátum: 29.11.2011
Čítanosť: 22244
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share