Preskocit navigáciu

Odborný výcvik pre 5. pluk špeciálneho určenia


Odborný výcvik pre 5. pluk špeciálneho určenia

V dňoch 31. marca až 17. apríla 2014 bol v priestoroch Centra výcviku a kynológie Vojenskej polície Vlkanová – Hronsek vykonaný Odborný kurz - ochrana osôb VIP pre príslušníkov 5. pluku špeciálneho určenia Žilina, ktorí sa pripravujú na plnenie úloh SOAG v rámci operácie ISAF v Afganistane.

Výcvik bol zameraný na zvládnutie jednotlivých činností pri ochrane VIP vo formácii piatich ochrancov od naplánovania akcie až po jej realizáciu. Strelecký výcvik bol zameraný na streľbu v sťažených a neštandardných podmienkach. Počas celého výcviku boli frekventanti podrobovaní psychologickým testom.

Frekventanti splnili požadované úlohy na vysokej profesionálnej úrovni. Výcvik viedli inštruktori CVaK VP nrtm. Bc. Vladimír Bobuľa, rtm. Peter Toscano, rtn. Martin Áč spolu s ďalšími príslušníkmi CVaK VP.


Odborný výcvik pre 5. pluk špeciálneho určeniaOdborný výcvik pre 5. pluk špeciálneho určeniaOdborný výcvik pre 5. pluk špeciálneho určeniaOdborný výcvik pre 5. pluk špeciálneho určeniaOdborný výcvik pre 5. pluk špeciálneho určeniaOdborný výcvik pre 5. pluk špeciálneho určeniaOdborný výcvik pre 5. pluk špeciálneho určeniaOdborný výcvik pre 5. pluk špeciálneho určenia

Autor: kpt. Ing. Pavol Salus , Foto: kpt. Ing. Pavol Salus - Dátum: 29.04.2014
Čítanosť: 15781
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share