Preskocit navigáciu

Operácia „Spoločná zodpovednosť“ - Vojenská polícia v prvej línii


Operácia „Spoločná zodpovednosť“ - Vojenská polícia v prvej línii

Tretie kolo celoplošného testovania obyvateľov Slovenska na Covid-19 sa skončilo. O jeho význame niet pochýb. Pomohlo zachytiť skryté ohniská nákazy a spomaliť šírenie vírusu. Tým, že ste sa prišli otestovať, ste získali informáciu, aký je váš vlastný stav, ale zároveň ste ochránili svojich blízkych a ľudí v širšom okolí.
Aj príslušníci našej zložky boli nasadení do prvej línie a tak pokračovali v plnení úloh v súvislosti s pilotným a plošným testovaním obyvateľstva. V tretej fáze bolo vyčlenených 48 vojenských policajtov, ktorí boli zaradení ako velitelia odberných miest v mestách a obciach po celom území SR.
Zdravotníci Obväziska Vojenskej polície napríklad vytvorili odberné miesto v priestoroch Odboru krízového manažmentu výcviku a kynológie Vlkanová a tiež v priestoroch Krajského riaditeľstva PZ Banská Bystrica, kde testovali predovšetkým vojenských policajtov, príslušníkov OS SR, príslušníkov PZ SR a HaZZ. Za 2 dni pretestovali 1643 osôb.
Počas víkendových dní zdravotníci Obväziska vytvorili odberový mobilný tím pod velením Veliteľstva Vzdušných síl Zvolen. V obciach Rimavská Seč a Telgárt vykonali 489 testov u civilného obyvateľstva, čo znamená, že štyria zdravotníci Obväziska Vojenskej polície otestovali počas 7 dní 2132 občanov, z toho 16 testov bolo s pozitívnym výsledkom. Pozitívni pacienti boli poučení ako majú postupovať a z odberového miesta odchádzali do domácej karantény. Všetkým testovaným boli vystavené certifikáty.
Na zabezpečenie čiastkovej akcie „Kuriér“ v treťom kole plošného testovania sme vyčlenili pre potreby regionálnych veliteľstiev (RHQ) po celom území SR 16 mobilných hliadok, ktoré zabezpečovali sprievody techniky OS SR s materiálom určeným na testovanie.
V mene riaditeľa Vojenskej polície plk. Valentína CEBA Vám všetkým ďakujem za profesionalitu, ochotu pomôcť, dobre vykonanú prácu a za hladký priebeh počas celoplošného testovania.


Operácia „Spoločná zodpovednosť“ - Vojenská polícia v prvej líniiOperácia „Spoločná zodpovednosť“ - Vojenská polícia v prvej líniiOperácia „Spoločná zodpovednosť“ - Vojenská polícia v prvej líniiOperácia „Spoločná zodpovednosť“ - Vojenská polícia v prvej líniiOperácia „Spoločná zodpovednosť“ - Vojenská polícia v prvej líniiOperácia „Spoločná zodpovednosť“ - Vojenská polícia v prvej líniiOperácia „Spoločná zodpovednosť“ - Vojenská polícia v prvej líniiOperácia „Spoločná zodpovednosť“ - Vojenská polícia v prvej líniiOperácia „Spoločná zodpovednosť“ - Vojenská polícia v prvej líniiOperácia „Spoločná zodpovednosť“ - Vojenská polícia v prvej líniiOperácia „Spoločná zodpovednosť“ - Vojenská polícia v prvej líniiOperácia „Spoločná zodpovednosť“ - Vojenská polícia v prvej líniiOperácia „Spoločná zodpovednosť“ - Vojenská polícia v prvej líniiOperácia „Spoločná zodpovednosť“ - Vojenská polícia v prvej líniiOperácia „Spoločná zodpovednosť“ - Vojenská polícia v prvej línii

Autor: Vojenská polícia , Foto: Vojenská polícia - Dátum: 18.11.2020
Čítanosť: 7979
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share