Staň sa kadetom, profesionálnym vojakom OS SR


Staň sa kadetom, profesionálnym vojakom OS SR
Takto znel názov prezentácií, ktoré boli v uplynulom týždni realizované na troch stredných školách v Bratislavskom kraji. Príslušníci OS SR navštívili v priebehu 3 dní Strednú priemyselnú školu elektrotechnickú v Bratislave, Súkromnú strednú odbornú školu Exnárova v Bratislave a Spojenú školu v Ivanke pri Dunaji.
 
Prezentácie organizovala Regrutačná skupina Bratislava, ktorá spolu s príslušníkmi Čestnej stráže Prezidenta SR predstavila študentom 3. a 4. ročníkov možnosti uplatnenia v OS SR a možnosti vysokoškolského štúdia na Akadémii ozbrojených síl (ďalej len AOS) v Liptovskom Mikuláši a jej partnerských vysokých školách. V rámci prednášky príslušníci regrutačnej skupiny objasnili podmienky prijatia a priebeh štúdia na AOS, Leteckej fakulte TU v Košiciach, Fakulte vojenského leadershipu na Univerzite obrany v Brne a Lekárskej fakulte UK, Fakulte vojenského zdravotníctva v Hradci Králové. Štúdium na partnerských vysokých školách, ktoré pripravujú pre OS SR vojenských profesionálov vo vybraných špecializáciách, teda vojenských pilotov, lekárov a taktiež veliteľov chemických jednotiek, bolo pre mnohých študentov novou informáciou. Aj tým sa naplnil jeden z cieľov, ktorý si regrutátori dali a to rozšíriť povedomie študentov o všetkých možnostiach štúdia. Pre študentov, ktorí nemajú záujem o vysokoškolské štúdium alebo neuspejú v rámci prijímacích skúšok, predstavili prezentujúci víziu uplatnenia v OS SR so stredoškolským vzdelaním. Taktiež bol v krátkosti predstavený aj projekt Dobrovoľnej vojenskej prípravy.
 
V rámci diskusie študenti položili príslušníkom OS SR niekoľko desiatok zaujímavých otázok, ktoré sa netýkali len profesionálneho života vojaka, ale aj jeho súkromia, predovšetkým rodiny profesionálneho vojaka. Veľkým lákadlom bola aj uniforma Čestnej stráže Prezidenta SR a informácie o činnosti tejto jedinečnej jednotky.


Autor: pu os sr - Dátum: 13.02.2020
Čítanosť: 7494
Verzia pre tlač

Skočiť na menu