Preskocit navigáciu

Vojenskí policajti sa zdokonaľovali v oblasti vyšetrovania environmentálnej kriminality


Vojenskí policajti sa zdokonaľovali v oblasti vyšetrovania environmentálnej kriminality

V priestoroch Krajského riaditeľstva Policajného zboru SR Bratislava sa dňa 27. júla 2020 konalo odborné vzdelávanie príslušníkov Policajného zboru SR k problematike odhaľovania a dokumentovania environmentálnej trestnej činnosti, ktoré organizoval a odborne zastrešoval Odbor odhaľovania nebezpečných materiálov a environmentálnej kriminality Úradu kriminálnej polície Prezídia Policajného zboru SR.
Na základe úzkej spolupráce Vojenskej polície s Úradom kriminálnej polície Prezídia Policajného zboru SR, boli na predmetné odborné vzdelávanie pozvaní aj príslušníci Vojenskej polície. Problematika odhaľovania a dokumentovania environmentálnej kriminality je aktuálna aj pre vojenských policajtov a to hlavne charakterom úloh, ktoré plnia na úseku ochrany majetku MO SR, ktorého neoddeliteľnou súčasťou sú aj vojenské obvody obhospodarované Vojenskými lesmi a majetkami, š. p. .
V rámci vzdelávania so svojimi odbornými príspevkami vystúpili viacerí odborníci v oblasti vyšetrovania environmentálnej kriminality. Znalec z odboru odpadového hospodárstva a príslušník Slovenskej lesnícko-drevárskej inšpekcie, ktorí prítomných policajtov a vojenských policajtov oboznámili so svojou pôsobnosťou, odbornými činnosťami a na konkrétnych príkladoch z praxe poukázali na nedostatky, s ktorými sa v rámci svojej odbornej praxe pri odhaľovaní a vyšetrovaní stretávajú.
Aktívna účasť príslušníkov Vojenskej polície, ako aj samotná výmena informácií a poznatkov medzi odborníkmi v danej oblasti a orgánmi činnými v trestnom konaní je pre príslušníkov Vojenskej polície veľkým prínosom a v budúcnosti sa bude aj naďalej rozvíjať.


Vojenskí policajti sa zdokonaľovali v oblasti vyšetrovania environmentálnej kriminalityVojenskí policajti sa zdokonaľovali v oblasti vyšetrovania environmentálnej kriminality

Autor: Vojenská polícia , Foto: Vojenská polícia - Dátum: 27.07.2020
Čítanosť: 6907
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share