Preskocit navigáciu





VYHLADÁVANIE

Kalendár udalostí

Predchádzajúci mesiac Nasledujúci mesiac
August 2024
Po Ut St Št Pi So Ne
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 


Vyhlásenie o prístupnosti

Nezabudnuteľné dobrodružstvá pre našich najmenších


Nezabudnuteľné dobrodružstvá pre našich najmenších Tohtoročný detský letný tábor Pavúčik, ktorý sa konal pre veľký záujem v dvoch termínoch od 29. júla do 2. augusta a od 5. augusta do 9. augusta bol plný zážitkov, radosti a nových priateľstiev. Hlavnou myšlienkou detského kempu je podpora rodín profesionálnych vojakov počas letných prázdnin postarať sa o ich ratolesti. Naši najmladší účastníci si užili dni plné športu, hier, kreatívnych aktivít, ktoré im prinesú krásne spomienky na leto v priestoroch ružomberských kasárni.

Tábor sa odohrával v priestoroch 62. spojovacieho práporu Ružomberok a s využitím prírodného prostredia okolia mesta. Každý deň bol starostlivo naplánovaný, aby deti zažili každý deň niečo nové a zaujímavé. Od ranných hier a súťaží, cez popoludňajšie workshopy zamerané na prežitie v lese, maskovanie, či ukážku zbraní alebo prvá pomoc kamarátovi. Deťom nechýbalo ani kultúrne vyžitie sa v podaní návštevy Liptovského múzea v Ružomberku, kde mali možnosť vyrábať vlastné produkty. Tieto aktivity im pomohli rozvíjať svoju fantáziu a kreativitu, pričom si mohli odniesť vlastnoručné vyrobené diela domov. Návštevu zábavného centra Gamestore sprevádzala dlhá prechádzka, počas ktorej si deti vymieňali rôzne zážitky, spievali piesne a každý okamih bol plný smiechu.

Denný tábor však nebol len o aktivitách a vzdelávaní. Bol to tiež čas na nadväzovanie nových priateľstiev. Deti mali možnosť vidieť, kde pracujú ich rodičia a mali možnosť skúsiť si aké je náročne povolanie profesionálneho vojaka.

Záver tábora bol venovaný rozlúčkovej párty, kde nechýbali slzy šťastia a sľuby, že sa o rok opäť stretnú. Spolu s „vedúcimi“ tábora desiatničkou Martinou Chabadovou, slobodníčkou Nikoletou Babecovou, slobodníkom Lukášom Hlavčom, čatárkou Luciou Pečkovou, rotmajsterkou Emíliou Doležiovou, Simonou Škvarkovou a podplukovníkom Miroslavom Lengvarským sa detičky po odovzdaní certifikátov rozlúčili a odchádzali spokojné plné spomienok.

Detský kemp Pavúčik bol úspechom v každom smere a už teraz sa všetci tešia na ďalší ročník.

foto1foto1foto1

Autor: 6spojp , Foto: 6spojp - Dátum: 15.08.2024
Čítanosť: 29
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share