Preskocit navigáciu

Vojenskí policajti pripravujú kolegov v Afganistane


Vojenskí policajti pripravujú kolegov v Afganistane

Dňa 28. septembra 2012 odleteli do Afganistanu dvaja príslušníci Útvaru vojenskej polície Prešov kpt. Ing. Martin MARKO a rtm. Vladimír JENDRUŠ ako príslušníci 4. výcvikovej jednotky Vojenskej polície Českej republiky, ktorá vykonáva svoju činnosť v rámci národného výcvikového centra Afganskej polície NPTC – ITC Wardak. Hlavnou úlohou je dohľad nad prípravou nových príslušníkov afganskej polície, ktorí by sa po absolovaní intenzívneho výcviku mali podielať na zaisťovaní bezpečnosti civilného obyvateľstva. Jednou z ďalších hlavných úloh je mentoring štábu NPTC, vstupná príprava nových študentov a samotná ochrana ITC.

Pred samotným vyslaním príslušníci absolvovali náročný výcvik v Centre výcviku AČR vo Vyškove, ktorého hlavným cieľom bolo pripraviť príslušníkov po odbornej a jazykovej stránke a súčasne stmeliť celý kolektív.

Z dôvodu, že ide o poslednú výcvikovú jednotku v rámci NPTC, tak z našej ako aj zo strany ostatných koaličných partnerov, hlavným cieľom je smerovanie k úplnému osamostatneniu NPTC tak, aby centrum bolo schopné plne fungovať a vykonávať výcvik aj po odchode koaličných vojsk z uvedenej oblasti.


Vojenskí policajti pripravujú kolegov v AfganistaneVojenskí policajti pripravujú kolegov v AfganistaneVojenskí policajti pripravujú kolegov v AfganistaneVojenskí policajti pripravujú kolegov v AfganistaneVojenskí policajti pripravujú kolegov v AfganistaneVojenskí policajti pripravujú kolegov v AfganistaneVojenskí policajti pripravujú kolegov v AfganistaneVojenskí policajti pripravujú kolegov v AfganistaneVojenskí policajti pripravujú kolegov v AfganistaneVojenskí policajti pripravujú kolegov v AfganistaneVojenskí policajti pripravujú kolegov v AfganistaneVojenskí policajti pripravujú kolegov v AfganistaneVojenskí policajti pripravujú kolegov v AfganistaneVojenskí policajti pripravujú kolegov v Afganistane

Autor: VP , Foto: VP - Dátum: 07.12.2012
Čítanosť: 21889
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share