Preskocit navigáciu

Ozbrojené sily sú v prípade snehovej kalamity pripravené pomôcť obyvateľom Slovenska


Ozbrojené sily sú v prípade snehovej kalamity pripravené pomôcť obyvateľom Slovenska

Ozbrojené sily SR sú pripravené pomôcť obyvateľom Slovenska v prípade snehovej kalamity. Náčelník Generálneho štábu Ozbrojených síl SR generálporučík Peter Vojtek rozhodol o vyčlenení potrebnej techniky a počte vojakov, ktorí sú pripravení v prípade požiadavky od krízových štábov zasiahnuť v jednotlivých regiónoch Slovenska.

„Pomáhať obyvateľom Slovenska v krízových situáciách je jednou z úloh ozbrojených síl. V prípade, že nás oslovia samosprávy, alebo krízové štáby, budeme okamžite reagovať. Samozrejme, treba si ale uvedomiť, že úlohou vojakov je predovšetkým obsluhovať techniku a robiť špecializovanú prácu,“ uviedol minister obrany SR Martin Glváč.

Pre prípad mimoriadnej situácie vyčlenili ozbrojené sily nákladné terénne automobily, žeriavy, ťahače, automobilové rýpadlo, vrtuľník a ďalšiu ťažkú techniku. V rámci celého Slovenska je v pohotovosti viac ako 400 vojakov.

Armáda v uplynulých rokoch pomáhala obyvateľom Slovenska pri viacerých živelných pohromách, či už išlo o záplavy alebo v prípade snehových kalamít. Naposledy vo februári minulého roka pri výraznom snežení v okolí Čadce.



Autor: MO SR - KOd , Foto: Ilustračné - Dátum: 14.01.2013
Čítanosť: 10055
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share