Preskocit navigáciu

Účasť Vojenskej polície na odbornej policajnej súťaži „Miesto činu 2015“


Účasť Vojenskej polície na odbornej policajnej súťaži „Miesto činu 2015“

V dňoch 10.9. a 11.9.2015 usporiadal Odbor pátrania a kriminalisticko-technických činností Úradu kriminálnej polície Prezídia Policajného zboru Slovenskej republiky Bratislava v priestoroch Hotela GRANIT na Zemplínskej Šírave odbornú policajnú súťaž výjazdových skupín „Miesto činu 2015“.
Na súťaž boli pozvaní príslušníci oddelenia vyšetrovania Vojenskej polície Trenčín npráp. Marian ORAVEC a výjazdová skupina v zložení veliteľ výjazdovej skupiny por. Ing. Ľuboš LEŠČINSKÝ, kriminalistický technik rtm. Zdenko TOMKO a ďalší člen výjazdovej skupiny ppráp. Igor BAČÁK. Výjazdová skupina Vojenskej polície súťažila o putovný pohár s ôsmimi výjazdovými skupinami z jednotlivých krajov Slovenskej republiky a jednou výjazdovou skupinou z Českej republiky. Usporiadatelia súťaže vytvorili pre všetky výjazdové skupiny rovnakú modelovú situáciu, ktorej námetom bolo sexuálne zneužívanie maloletej osoby. Komisia hodnotila postup jednotlivých výjazdových skupín a kriminalisticko-technických činností na mieste činu so záverom, že kriminalistickí technici sú schopní s použitím kriminalisticko-technických činností vyhľadať a zaistiť kriminalistické stopy.


Účasť Vojenskej polície na odbornej policajnej súťaži „Miesto činu 2015“ Účasť Vojenskej polície na odbornej policajnej súťaži „Miesto činu 2015“ Účasť Vojenskej polície na odbornej policajnej súťaži „Miesto činu 2015“

Autor: VP - Dátum: 14.09.2015
Čítanosť: 7501
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share