Preskocit navigáciu

Strelecká súťaž riaditeľa Vojenskej polície


Strelecká súťaž riaditeľa Vojenskej polície

     Dňa 18. septembra 2019 sa uskutočnil 23. ročník streleckej súťaže riaditeľa Vojenskej polície a 13. ročník Memoriálu pplk. Ing. Ľuboša Beláka. Súťaž organizovala Vojenská polícia pre príslušníkov Pohotovostného útvaru PZ MV SR, Kriminalistický a expertízny ústav PZ MV SR, Ochranu ústavných činiteľov a diplomatických misií MV SR, Zbor väzenskej a justičnej stráže MS SR, Horskú službu, Mestskú políciu, príslušníkov Vzdušných síl OS SR a samozrejme pre príslušníkov Českej a Slovenskej Vojenskej polície.
     Dvadsaťtri súťažných dvojíc si zmeralo sily a svoje strelecké schopnosti v štyroch disciplínach. Dvojice boli testované v rýchlosti streľby z pištole, streľby na terč s páchateľom, rukojemnícke situácie ako aj streľby na špecifické kovové terče. Prvý krát boli do streleckých disciplín zapracované poznatky a skúseností z krízového manažmentu a modelová situácia (pomoc zranenému a jeho transport do bezpečnej zóny). Strelci mali možnosť súťažiť v rôznych disciplínach. Víťazmi v jednotlivých kategóriách sa stali:

„Majster bojovej streľby“:
1. miesto: npor. ŠÚLEK Marek (PPÚ BB MV SR)
2. miesto: kpt. ČARADSKÝ Tomáš (PPÚ BB MV SR)
3. miesto: rtm. HALECKÝ Miloš (SVK Vojenská polícia)

„Strelecké družstvo“:
1. miesto: npor. ŠÚLEK Marek a kpt. ČARADSKÝ Tomáš (PPÚ BB MV SR)
2. miesto: rtn. HALECKÝ Miloš a rtm. FOĽTA Jaroslav (SVK Vojenská polícia)
3. miesto: rtm. FECURA Vladimír a rtm. SOBEK Jaroslav (SVK Vojenská polícia)

„Najrýchlejší strelec“:
rtn. HALECKÝ Miloš (SVK Vojenská polícia)

„Vojenská polícia“:
1. miesto: rtn. HALECKÝ Miloš
2. miesto: rtm. FOĽTA Jaroslav
3. miesto: rtm. FECURA Vladimír

     Ceny víťazom odovzdal zástupca riaditeľa Vojenskej polície pplk. Ing. Valentín CEBO a riaditeľ Odboru krízového manažmentu, výcviku a kynológie VP pplk. Ing. Marián TURANSKÝ.


Strelecká súťaž riaditeľa Vojenskej polície Strelecká súťaž riaditeľa Vojenskej polície Strelecká súťaž riaditeľa Vojenskej polície Strelecká súťaž riaditeľa Vojenskej polície Strelecká súťaž riaditeľa Vojenskej polície

Autor: Vojenská polícia , Foto: Vojenská polícia - Dátum: 23.09.2019
Čítanosť: 7872
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share