Preskocit navigáciu

Hlavná plánovacia konferencia cvičenia Slovenský štít 2020


Hlavná plánovacia konferencia cvičenia Slovenský štít 2020

Zástupcovia všetkých zložiek ozbrojených síl a našich partnerov z V4 a USA od pondelka 6. júla do stredy rokovali v priestoroch Centra výcviku Lešť o zámere a pláne na vykonanie najväčšieho cvičenia s medzinárodnou účasťou na území Slovenska v tomto roku.
Pod vedením náčelníka odboru výcviku (J-7) Generálneho štábu OSSR plukovníka Norberta Hríba experti doladili zámer a odsúhlasili očakávanú účasť partnerských krajín. Súčasťou konferencie bola aj vzdušná rekognoskácia z vrtuľníkov Uh-60 priestorov centra v ktorých budú prebiehať obe časti cvičenia, ako je veliteľsko-štábna, kedy jednotlivé veliteľstvá a štáby brigád a práporov budú riešiť simulované situácie v poľných podmienkach, tak aj tzv. "živá" časť ktorá vyvrcholí ostrou streľbou a taktickými manévrami jednotiek v poli.
Plánovanie cvičenia bolo poznamenané pandémiou ochorenia COVID-19 a aj preto museli byť do plánu zahrnuté hygienicko-epidemiologické opatrenia vrátane obmedzenia počtu cvičiacich na jednom mieste, využitie celého spektra výcvikových priestorov ozbrojených síl ale aj dôsledné dodržiavanie hygienických opatrení a dezinfekcie priestorov.


Hlavná plánovacia konferencia cvičenia Slovenský štít 2020Hlavná plánovacia konferencia cvičenia Slovenský štít 2020Hlavná plánovacia konferencia cvičenia Slovenský štít 2020Hlavná plánovacia konferencia cvičenia Slovenský štít 2020Hlavná plánovacia konferencia cvičenia Slovenský štít 2020 2Hlavná plánovacia konferencia cvičenia Slovenský štít 2020 2Hlavná plánovacia konferencia cvičenia Slovenský štít 2020 2Hlavná plánovacia konferencia cvičenia Slovenský štít 2020 2Hlavná plánovacia konferencia cvičenia Slovenský štít 2020 3

Autor: OOd NGŠ , Foto: OOd NGŠ-AŠ - Dátum: 09.07.2020
Čítanosť: 8669
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share