Preskocit navigáciu

Pozemné sily Ozbrojených síl SR majú nového veliteľa


Pozemné sily Ozbrojených síl SR majú nového veliteľa

Novým veliteľom pozemných síl sa stal brigádny generál Ivan Pach, ktorého dnes v Trenčíne do funkcie uviedol, za prítomnosti veliteľského zboru pozemných síl a pozvaných hostí, náčelník Generálneho štábu OS SR generál Daniel Zmeko. 

 Pred novým veliteľom ležia mnohé výzvy, medzi ktoré patrí najmä pokračovať v budovaní pozemných síl vo všetkých oblastiach, tak aby ako celok boli schopné plniť úlohy stanovené zákonom,“ uviedol vo svojom príhovore generál Zmeko. Post veliteľa pozemných síl označil za prestížnu funkciu vyžadujúcu nie len plné osobné nasadenie, ale aj výrazné osobnostné a profesionálne kvality a skúsenosti.

Mojou hlavnou devízou, ktorú prinášam na toto miesto je dôvera v ľudí, ktorí sú hlavným kapitálom pozemných síl. Kariéra každého veliteľa závisí od podpory, ako nadriadených tak podriadených. Preto pevne verím, že spoločne sa k výzvam, ktoré v súčasnej nestabilnej dobe ležia pred celou spoločnosťou postavíme čelom a so cťou ich zvládneme,“ uviedol vo svojom prvom prejave v pozícii veliteľa brigádny generál Ivan Pach.

Brigádny generál Ivan Pach pôsobil v pozícii zástupcu náčelníka štábu veliteľstva spoločných síl NATO v Brunssume (JFC Brunssum). Pred vyslaním do spojeneckých štruktúr zastával pozíciu náčelníka štábu strategického plánovania Generálneho štábu OSSR. Brigádny generál Ivan Pach začínal kariéru profesionálneho vojaka štúdiom na Vysokej vojenskej škole pozemného vojska vo Vyškove odbor tankového vojska a následne zastával veliteľské a štábne funkcie v útvaroch pozemných síl a na generálnom štábe. Počas kariéry bol, vyslaný na plnenie úloh štruktúrach NATO.



Autor: OOd NGŠ , Foto: archív MOSR - Dátum: 02.09.2020
Čítanosť: 9091
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share